Испанската компания Audax Renovables постигна споразумение за закупуване на 100% от

...
Испанската компания Audax Renovables постигна споразумение за закупуване на 100% от
Коментари Харесай

Испанска компания изкупува бизнеса на E.ON в Унгария

Испанската компания Audax Renovables реализира съглашение за закупуване на 100% от капитала на E.ON Energiakereskedelmi, маджарски търговец на електрическа енергия, благосъстоятелност на немския E.ON. Това заяви испанската компания без да посочва финансови детайли относно операцията. Audax Renovables, чието седалище е в Барселона, е профилирана в производството на електрическа енергия от 100% възобновими източници. 

Според компанията, договорката ще разреши на Audax да диверсифицира бизнеса си и да стане един от най-подходящите участници на унгарския пазар на електрическа енергия, осведоми Ройтерс. 

„ Audax Renovables чака да реализира присъединяване от към 25% в доставката на дребно на електрическа енергия за дребни и междинни предприятия, огромни индустриални и общински клиенти, увеличавайки потребителската си база с към 80 000 клиенти и увеличавайки размера си, доставяна с сила до спомагателни 6TWh/годишно “, се показва в известието.

Предвижда се интервенцията, която се чака да получи зелена светлина от управляващите, да завърши сред третото и четвъртото тримесечие на 2020 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР